Skap en fornuftig arbeidsflyt på kjøkkenet

Et ryddig og rent kjøkken gir et godt inntrykk av resten av boligen. Mange har i dag en åpen planløsning på kjøkkenet, og da er det spesielt viktig at ikke skitne gryter og matrester står framme etter at man er ferdig med middagen. Da er det greit å ha praktiske og funksjonelle løsninger som gjør det enkelt å lage mat og samtidig holde det ryddig på kjøkkenet.

Ved å bruke god tid på planleggingen kan du skape et kjøkken med gode og praktiske løsninger, som sørger for en fornuftig arbeidsflyt på kjøkkenet.

Kjøkkenvasker med godt design og riktig tilbehør gir en mer effektiv hverdag.

Hvordan bruker du kjøkkenet?

Når du skal pusse opp kjøkkenet er det viktig å tenke på hvordan du bruker rommet og de ulike apparatene og maskinene. 

På kjøkkenet utfører vi flere ulike handlinger. For å unngå unødvendig rot og jobb er det viktig at det er en fin flyt mellom de forskjellige arbeidsoppgavene. Derfor burde du tenke på hvordan du bruker kjøkkenet før du skal pusse opp og planlegge deretter.

Del opp kjøkkenet i flere soner

Del gjerne opp i ulike soner og planlegg deretter. Sørg for at alt på kjøkkenet har sin faste plass, og at disse er plassert på en hensiktsmessig måte basert på hvor og hvordan de brukes. Tenk på hva slags utstyr du har bruk for i dette området, og planlegg deretter.  

Arbeidsflater

På noen arbeidsflater kutter du for eksempel grønnsaker, skreller og blander ingredienser. Det betyr at du burde ha kniver og lignende utstyr i dette området, slik at du har enkel  tilgang uten å måtte lete eller gå helt til andre siden av kjøkkenet for å finne det du trenger.  

Her burde også avfallssystem og vask være plassert slik at du enkelt kan vaske og skrelle grønnsaker, og kaste matrester og emballasje mens du jobber.

Med den multifunksjonelle vasken fra Blanco Etagon flyttes mye av matlagingen fra benkeplate til vasken. Dette sørger for bedre plass på kjøkkenet og en god flyt i arbeidet på kjøkkenet. Vasken har en innovativ profilkant i kummen og arbeidsflater i tre nivåer, som sørger for en rekke praktiske funksjoner som blant annet skjærefjøl, skinner og skylleskåler.

Les mer og se demonstrasjonsvideoer fra Blanco Etagon her.

Avfallssystemer

De fleste som skal oppgradere eller pusse opp kjøkkenet i dag ønsker et praktisk og plassbesparende system for avfall og resirkulering. Med et velfungerende system som er tilpasset dine behov sparer du mye tid i hverdagen.

Nibu AS har et stort utvalg av smarte avfallssystemer for både skuffer, skap og nedfelt i benkeplaten, i tillegg til matkverner. Se hele vårt utvalg her. 

Klikk her for å lese mer om smarte løsninger for avfallssortering

Praktisk avfallsystem fra Nibu AS

Oppbevaring

Et kjøkken har ofte et stort behov for oppbevaring. Servise, kopper, glass og bestikk skal oppbevares på kjøkkenet, i tillegg til matvarer, krydder, oljer og utstyr til baking. Med gode løsninger for skapinnredningen sørger du for bedre utnyttelse av plassen inni skuffer og skap, samtidig som det er enkelt å holde orden på kjøkkenutstyret.

Nibu AS fører flere praktiske skapinnredninger som utnytter plassen i skap og hyller på en fornuftig måte. Klikk her for å se vårt utvalg av skapinnredninger.

Stekeovn og koketopp

Oppbevaring for gryter, kjeler og panner burde plasseres i nærheten av stekeovn og koketopp, slik at du enkelt kan hente dette fram når du har bruk for det. 

Ved å plassere en karusell eller hylleløsninger i hjørneskapet utnytter du skapplassen maksimalt, og får plass til alt av kokekar i ett skap. Nibu tilbyr flere praktiske løsninger for hjørneskap, og vi kan også skreddersy løsninger som passer dine behov. 

Kjøkkenskap med smart innredning

Se vårt utvalg av karuseller til skap her.

Se vårt utvalg av hylleløsninger til hjørneskap her.

Kjøkkenet som et sosialt område

I motsetning til før i tiden er kjøkkenet nå i stor grad blitt en sosial sone, hvor man lager mat, spiser og bruker tid sammen. I dag har mange derfor i mye større grad åpne planløsninger, hvor stue og kjøkken er i samme rom.

På denne måten kan venner og familie være sammen under matlagingen, og gjøre det til en trivelig stund hvor man får tid til å snakke sammen og holde seg oppdatert på hverandres liv.

Klikk her for å se flere av våre smarte løsninger for kjøkkenet

Smarte produkter som gjør det enkelt å holde orden

Ved å velge smarte produkter basert på hvordan du bruker kjøkkenet, kan du skape et velfungerende kjøkken som gjør det enkelt å lage mat, og lett å holde det rent. Med et kjøkken som er tilrettelagt for god orden og rutiner sørger du for en enklere hverdag for deg og din familie – og får mer tid til kos og hyggelige aktiviteter.

Inspirasjon til oppussing
For at kjøkkenet skal bli akkurat slik som du ønsker og samtidig funksjonelt for deg og familien i mange år framover, er det lurt å undersøke, planlegge og hente inspirasjon før du setter i gang med selve oppussingen. Les mer om inspirasjon til kjøkkenoppussing.

Våre produkter selger hos en rekke lokale forhandlere

Er du interessert i å kjøpe produkter fra Nibu AS? Våre produkter selges av lokale forhandlere over hele Norge. 

Finn din lokale forhandler her!