Inspirasjon til kjøkkenoppussingen

Skal du pusse opp kjøkkenet? Da er det mange ulike valg som må tas, både når det gjelder utseende, utforming og praktiske løsninger. Å pusse opp er en stor jobb, men kan også være veldig gøy. Det er nå du har muligheten til å skape ditt helt eget drømmekjøkken.

For at kjøkkenet skal bli akkurat slik som du ønsker og samtidig funksjonelt for deg og familien i mange år framover, er det lurt å undersøke, planlegge og hente inspirasjon før du setter i gang med selve oppussingen.

Tenk over dine behov og planlegg godt 

Før du skal pusse opp kjøkkenet er det lurt å ta en titt på det gamle kjøkkenet. Hvilke løsninger fungerer, og hva er det som ikke gjør det? Tenk over hvilke behov du har. Trenger du mye forskjellig skapplass, eller kanskje et stort og praktisk skap for oppbevaring av tørrvarer? 

Lag gjerne en skisse over kjøkkenet, slik at du ser hvordan rommet ser ut. Da er det mye enklere å se hvilke muligheter du har for plassering av kjøkkenbenk, skap, vask og hvitevarer. Det kan være lurt å merke av på skissen hvor det er rør til vask og oppvaskmaskin. Hvor stikkontaktene er plassert, og hvor du vil plassere eventuelle nye stikkontakter. Alt dette burde du ha tenkt på før du setter i gang med selve oppussingen. Da gjør du det enklere for elektriker og rørlegger, og du unngår uforutsette utfordringer og kostnader underveis i byggeprosessen.

Det kan være lurt å ta en tur innom ulike kjøkkenforhandlere. Da får du en god oversikt over hvilke produkter som er på markedet. Ved å være sikker på hvordan du vil at kjøkkenet skal se ut, blir det enklere å ta eventuelle beslutninger underveis i oppussingen.

Design skal også være funksjonelt

Hvis et produkt ser pent ut, men ikke fungerer slik det skal – så er det ikke et godt design. Design handler om å skape estetiske produkter som også fungerer optimalt til sitt bruksområde. Formen skal være hensiktsmessig og basert hva det skal benyttes til. Heldigvis finnes det flere produsenter som har skjønt dette, og som produserer produkter som både er funksjonelle og estetiske. 

Steel-Art serien fra Blanco har klart akkurat dette – å produsere vasker og oppvaskkummer av høy kvalitet og med et godt design helt ned til den minste detalj. Nibu AS fører alle vaskene i Steel-Art serien, i tillegg til et stort utvalg tilbehør. Her kan du se en oversikt over alle modellene. 

Les mer om kjøkkenvasker med godt design her. 

Gode løsninger for deg med lite plass

Har du lite plass på kjøkkenet og ønsker å utnytte plassen på kjøkkenet mest mulig? Før i tiden var oppvasken hovedoppgaven til vasken på kjøkkenet. I dag har de fleste oppvaskmaskin og hvordan vi bruker vasken på kjøkkenet har endret seg. Det betyr at vi nå har mulighet til å utvide bruksområdet til kjøkkenvasken med mange smarte og plassbesparende løsninger. 

Klikk her for å lese mer om smarte løsninger for kjøkkenet

For kompakte hjem er den multifunksjonelle kjøkkenvasken Blanco Etagon et godt valg. Vasken har et pent design og flere praktiske bruksområder. Med kjøkkenvasken fra Blanco Etagon flyttes mye av matlagingen fra benkeplaten over til vasken, og dermed effektiviseres plassen på kjøkkenet.

Les mer og se demonstrasjonsvideoer av Blanco Etagon her.

Spar tid og plass med et praktisk avfallssystem

De fleste som pusser opp kjøkkenet i dag ønsker å ha et praktisk system for kildesortering og avfallshåndtering. Det settes krav til at det skal være lett å komme til, enkelt å holde ryddig og at det er et system som er enkelt å opprettholde i hverdagen. Nibu AS har mange produkter med smarte løsninger for avfallshåndtering, både for skap, skuff, nedfelt i benk og matkverner. 

Les om smarte løsninger for avfallssortering her.

Bilde av Blanco flexon avfallsystem

Enkle grep som gjør en stor forskjell

Hvis du ikke har tenkt til å pusse opp hele kjøkkenet men likevel ønsker en forandring, er det mange enkle grep du kan ta som utgjør en stor forskjell for hele kjøkkenet. Å male over- og underskap i en annen farge vil gi en markant endring, uten at du trenger å bytte eller rive ut noe.

Du kan også gjøre noe så enkelt som å bytte ut knotter og dørhåndtak på kjøkkenskapene. Med enkle grep vil du da få et nytt og friskt uttrykk på kjøkkenet. Nibu AS fører et utvalg av spennende knotter og dørhåndtak som vil bidra til å gi kjøkkenet det løftet du er ute etter. Se vårt utvalg her. 

Skap en fornuftig arbeidsflyt på kjøkkenet.
Tenk på forhånd gjennom hvordan du bruker kjøkkenet,  les mer om soneinndeling og arbeidsflater.

Du finner våre produkter hos forhandlere i hele Norge

Har du funnet noen produkter på siden vår som du kunne tenkt deg å ha på ditt kjøkken? Våre produkter selges av forhandlere i blant annet Oslo, Lillestrøm, Asker, Førde, Heimdal, Kristiansand, Tromsø, Hamar, Drammen, Namsos, Bodø og Stord. 

Finn din lokale forhandler her

Har du noen spørsmål vedrørende våre produkter? Send oss en henvendelse via vårt kontaktskjema.