Rengjøring av BLANCO vasker

BLANCO kjøkkenvasker er produsert for at det daglige vedlikeholdet skal være så enkelt som mulig. Materialer og overflatebehandlinger sørger for den ypperste kvalitet. For at produktene skal opprettholde sin rene og pene overflate i mange år fremover, er det viktig å følge våre anbefalinger for renhold.


Rengjøring av vask i rustfritt stål

Til daglig renhold, bruk en myk svamp eller mikrofiberklut med vanlig oppvasksåpevann. For å hindre at kalk og annen skitt fester seg til vasken, anbefaler vi å tørke av vasken etter bruk, gjerne med en mikrofiberklut.

Har du kalkflekker i vasken, kan disse fjernes med BLANCO DailyClean antikalk. Spray på og la virke i 5 minutter. Tørk av med en mikrofiberklut.

For en dypere rens anbefaler vi BLANCO DeepClean. Denne gir en skinnende overflate og fjerner små spor av bruk. Middelet hindrer også skitt- og fingermerker og gjør at vannet «preller» av vasken og renner lettere ut av kummen. Ta polish på en våt svamp og poler langsetter stålet, ikke roter. Skyll, og tørk av. Polish kan med fordel benyttes en gang pr måned eller når vasken er ekstra skitten.

IKKE BRUK skurepulver, stålull eller klorin i vasken.

Rustfritt stål med Durinox eller Dark Steel overflate skal ikke behandles med poleringsmiddel.
Til daglig renhold anbefaler vi en myk svamp eller mikrofiberklut, fuktet med vanlig oppvasksåpevann. Etter vask tørkes vasken med en tørr mikrofiberklut. For fjerning av kalkflekker bruk DailyClean  eller en eddik- og sitronblanding (20 % eddik eller sitron + 80 % vann). Du kan også bruke vaskepulver oppløst i kokende vann. Fyll opp kummen og la det stå i minimum 2 timer eller natten over. Tøm kummen og vask med myk svamp, skyll og tørk.
Bruk ALDRI stålull, klorin eller skurepulver på vasken.

Her finner du en oversikt over rengjøringsprodukter

Les mer om materialet rustfritt stål.

 

Rengjøring av vask i SILGRANIT

Til daglig renhold, bruk en myk svamp eller mikrofiberklut med vanlig oppvasksåpevann. For å hindre at kalk og annet skitt fester seg til vasken, anbefaler vi å tørke av vasken etter bruk, gjerne med en mikrofiberklut.

Har du kalkflekker i vasken, kan disse fjernes med BLANCO DailyClean antikalk. Spray på og la virke i 5 minutter. Tørk av med en mikrofiberklut.

Kalkavleiring kan gi misfarging og matt overflate i bunnen av kummen og krever en grundig rens av vasken. BLANCO DeepClean er et middel for dyp rengjøring av Silgranitvasker som reduserer og fjerner misfarging, vanskelige flekker og smuss. Middelen gir vasken sin glød og vannavvisende overflate tilbake og gjør det lettere å vedlikehold den i det daglige. DeepClean skal ikke brukes på Silgranit blandebatterier.

Slik renser du grundig en Silgranit vask
Start med å avkalke vasken med DailyClean.

Rist DeepClean Silgranit-flasken godt før bruk og påfør vasken med lett fuktet svamp. La det virke i ca. 5 minutter. Fukt svampen igjen og rengjør hele vasken grundig med skrubbe-siden i sirkulære bevegelser, med forsiktig trykk. Skyll bort eventuelle rester med rent vann. Rengjør med en ny svamp om nødvendig og skyll. Tørk deretter med en mikrofiberklut.

IKKE BRUK klorin eller andre sterke kjemikalier i vasken.

Har du en ekstra skitten Silgranit vask? Se vårt rengjøringstips .

Her finner du en oversikt over rengjøringsprodukter

Les mer om materialet SILGRANIT.

 

Rengjøring av vask i keramisk porselen

Til daglig renhold, benytt en myk svamp eller mikrofiberklut og varmt oppvasksåpevann.

Bruk BLANCO DeepClean Ceramic for å fjerne vanskelige flekker som metallslitasje, fett og kalk.

Påfør middelet en fuktig svamp eller dryss på vasken (horisontale flater). Gni godt inn og tørk av med en fuktig klut. Skyll godt og tørk vasken med en mikrofiberklut.

Her finner du en oversikt over rengjøringsprodukter

Les mer om materialet keramisk porselen

 

Lag deg gode vaskerutiner fra start rengjøring av stålvask

Det viktigste du kan gjøre for å holde kjøkkenvasken pen over tid er å la rengjøring av vasken bli en del av den daglige rutinen på kjøkkenet. Gjør aller helst dette helt fra vasken din er ny. Mange innser ikke behovet for å rengjøre vasken før kummen allerede har blitt misfarget, og da kan det være litt i seneste laget.

Sett av et par minutter til å tørke ren vasken samtidig som du rydder kjøkkenet for kvelden. Det trenger ikke å være mer som skal til for at vasken holder seg pen lenger. Når vasken er hvit blir dette spesielt viktig, ettersom hvite vasker er litt ekstra utsatt for misfarging. Les mer om hvordan du holder den hvite vasken hvit.