Rengjøring av BLANCO vasker

BLANCO kjøkkenvasker er produsert for at det daglige vedlikeholdet skal være så enkelt som mulig. Materialer og overflatebehandlinger sørger for den ypperste kvalitet. For at produktene skal opprettholde sin rene og pene overflate i mange år fremover, er det viktig å følge våre anbefalinger for renhold.

Rengjøring av Blanco kjøkkenvasker

Rengjøring av stålvask.

Til daglig renhold, bruk en myk svamp eller mikrofiberklut med vanlig oppvasksåpevann. For å hindre at kalk og annen skitt fester seg til vasken, anbefaler vi å tørke av vasken etter bruk, gjerne med en mikrofiberklut.

For en dypere rens anbefaler vi BLANCO POLISH. Denne gir en skinnende overflate og fjerner små spor av bruk. Middelet hindrer også skitt- og fingermerker og gjør at vannet «preller» av vasken og renner lettere ut av kummen. Ta polish på en våt svamp og poler langsetter stålet, ikke roter. Skyll, og tørk av. Polish kan med fordel benyttes en gang pr måned eller når vasken er ekstra skitten.

Har du kalkflekker i vasken, kan disse fjernes med BLANCO DailyClean+ antikalk. Spray på og la virke i 5 minutter. Skyll og poler med BLANCO Polish.

IKKE BRUK skurepulver, stålull eller klorin i vasken.

Se video for hvordan du gjør ren en stålvasken her.

Her finner du en oversikt over rengjøringsprodukter

Les mer om materialet rustfritt stål.

 

Rengjøring av vask i SILGRANIT.

Til daglig renhold, bruk en fuktig mikrofiberklut. Ved vanskelig flekker, benytt den grove siden av en svamp, f.eks. Scotch-Brite og varmt oppvasksåpevann.

Er vasken skitten og matt, benytt BLANCO Activ for fjerning av kalk, kaffe, te, fruktflekker o.l. Dryss en pose pulver i vasken og fyll på med varmt vann (minimum 70°C).  La middelet virke i minium 2 timer eller gjerne natten over. Vask og skyll med våt svamp. Benytt eventuelt den grove siden av en skrubbesvamp. Oppvaskmaskinpulver (uten glansemiddel) gjør også nytten ved ekstra skitten vask. Benytt i såfall samme fremgangsmåte.

IKKE BRUK klorin eller andre sterke kjemikalier i vasken.

Har du en ekstra skitten Silgranit vask? Se vårt rengjøringstips .

Se video for hvordan du gjør ren en Silgranit vask her.

Her finner du en oversikt over rengjøringsprodukter

Les mer om materialet SILGRANIT.

 

Rengjøring av keramisk porselensvask

Til daglig renhold, benytt en mikrofiberklut og varmt oppvasksåpevann.

Bruk BLANCO DeepClean for å fjerne vanskelige flekker som metallslitasje, fett og kalk.

Påfør middelet en fuktig svamp eller dryss på vasken (horisontale flater). Gni godt inn og tørk av med en fuktig klut. Skyll godt og tørk vasken med en mikrofiberklut.

Se video for hvordan du gjør ren en porselensvask her.

Her finner du en oversikt over rengjøringsprodukter

Les mer om materialet keramisk porselen

 

Lag deg gode vaskerutiner fra start

Det viktigste du kan gjøre for å holde kjøkkenvasken pen over tid er å la rengjøring av vasken bli en del av den daglige rutinen på kjøkkenet. Gjør aller helst dette helt fra vasken din er ny. Mange innser ikke behovet for å rengjøre vasken før kummen allerede har blitt misfarget, og da kan det være litt i seneste laget.

Sett av et par minutter til å tørke ren vasken samtidig som du rydder kjøkkenet for kvelden. Det trenger ikke å være mer som skal til for at vasken holder seg pen lenger. Når vasken er hvit blir dette spesielt viktig, ettersom hvite vasker er litt ekstra utsatt for misfarging. Les mer om hvordan du holder den hvite vasken hvit.