Tips for riktig valg av vask

Over 60 % av tiden vi bruker på kjøkkenet har noe med kjøkkenvasken å gjøre. Forberedelser, skylling, oppskjæring av råvarer osv. er viktige oppgaver som bør gjøres så effektivt som mulig. I sortimentet til BLANCO finner du rikelig utstyrte kjøkkenvasker, løsninger for god plassutnyttelse, riktig ergonomi og enkelt renhold. Se våre tips for hva du bør tenke på ved valg av ny kjøkkenvask.

tips_riktig_vask1Størrelsen på oppvaskkummen

Størrelsen på selve oppvaskkummen avhenger av hva du skal bruke den til. Skal du f.eks. vaske stekebrett og store kjeler krever det brede og dype kummer. Benytter du kun oppvaskmaskin, passer det godt med en enkeltkum.

Har du begrenset plass på kjøkkenet kan en hjørnevask være en god løsning.

tips_riktig_vask2Sørg for riktig flyt i arbeidet

En praktisk skylleskål som kan benyttes i stor og liten kum og skjærefjel som lett kan skyves frem og tilbake på vasken. Begge deler er utstyr som gir kjøkkenvasken maksimal fleksibilitet, og som er inkludert i prisen på flere av BLANCO sine modeller.

 

tips_riktig_vask3Enkel rengjøring

Spesielle materialer og sterke overflater minimerer behovet for rengjøring av våre kjøkkenvasker. Smuss og vann har vanskelig for å sette seg fast, og flekker er enkle å ta bort.

Se vår beskrivelse for vedlikehold av BLANCO kjøkkenvasker.

 

tips_riktig_vask4Komfort satt i system

En funksjonell arbeidsplass er avhengig av samspillet mellom de ulike elementene i en kjøkkenvaskløsning.

Dette oppnår man ved riktig valg av vask, blandebatteri, avfallssystem og matchende tilbehør.

 

 

tips_riktig_vask5Materialer og farger gir et harmonisk særpreg

Den rette kombinasjonen av vask og blandebatteri gir et harmonisk særpreg på kjøkkenet. Ulike materialvalg som rustfritt stål, keramisk porselen og SILGRANIT samt mange flotte farger gir nesten ubegrensede muligheter. BLANCO har løsninger som gir rom for inspirasjon.

 

 

tips_riktig_vask6Forskjellige metoder for montering av vask i benkeplate

Det finnes flere metoder for montering av vask i benkeplate. Nedfelling, underliming, planliming (flush) eller heldekkende.  BLANCO fokuserer på vasker med IF kant/ramme, den er kun 1 mm tykk og gir et inntrykk av planliming (flush). Vasker med IF kant kan felles ned eller planlimes.

Les mer om ulike monteringsmetoder.