Smarte løsninger for oppbevaring

Kjøkkentrendene endrer seg stadig. En trend vi har sett de siste årene er at det blir stadig mer vanlig å fjerne overskapene for en luftigere og mer åpen kjøkkenløsning. Dermed melder det seg et behov for andre løsninger for oppbevaring, som dekkes av blant annet store skuffer og høyskapsuttrekk.

Det er lett å tenke at smarte løsninger for oppbevaring først og fremst er forbeholdt mindre boliger med små kjøkken, men dette er langt fra virkeligheten. Vi opplever at også boligeiere som har større kjøkkenarealer å boltre seg på etterspør praktiske produkter til uutnyttede områder i sine kjøkken.

Full utnyttelse av plassen på kjøkkenet

Gode løsninger som gir optimal plassutnyttelse, er interessant for de fleste. For dem som er ute etter å fjerne skap for å frigjøre kjøkkenveggene, er det ofte ønskelig å hente inn plass til oppbevaring fra andre steder i kjøkkenet. Heldigvis har mange kjøkken mye uutnyttet plass å ta av – kanskje til og med på områder du ikke har tenkt over tidligere.

Kjøkkeninteriør vil for eksempel som regel ha en sokkel som ikke tilfører praktisk nytte i særlig stor grad. Så lenge sokkelen har en viss høyde, er den imidlertid et utmerket sted for oppbevaring. Vi kan levere sokkelskuff for sokkel med høyde på minimum 120 mm. Bredde og dybde skreddersys etter mål, noe som gjør dette til en egnet løsning for de fleste. Har du ekstra høye kjøkkenskap, kan for eksempel også en sokkelstige oppbevares i sokkelen.

Hvis du har høye kjøkkenskuffer, har du kanskje opplevd at du får et tomrom over skuffens innhold. Dette tomrommet er det også mulig å ta i bruk. Over en avfallssorterer kan det for eksempel monteres en integrert skuff for oppbevaring av renholdsartikler. Til Blanco Select avfallssorterer kan vi levere denne tredelte skuffen med beholdere for oppbevaring.

Se flere integrerte løsninger for avfallssortering her.

Skuffer gir enkel oversikt

Selv om det tradisjonelt har vært mest vanlig at kjøkkenartiklene oppbevares i skap, er det vanskelig å argumentere mot at skuffer gir langt bedre oversikt. Skuffen kan trekkes helt ut. Det gjør at ingenting blir glemt bort fordi det blir liggende innerst i et hjørne.

Når skuffene blir større, kan imidlertid noe av den gode oversikten gå tapt. Sørg derfor for å ha god og hensiktsmessig inndeling i skuffene dine. Inndeling med innlegg i skuffer gjør at du gjenvinner oversikten, og til enhver tid vet hva som finnes på kjøkkenet og hva det eventuelt er behov for mer av. God oversikt gjør rett og slett hverdagen enklere og litt mer effektiv. Samtidig blir det lettere å planlegge måltider og innkjøp, og sjansen er større for at det du kjøper inn blir brukt opp før det blir dårlig.

For full orden i skuffene har vi flere gode løsninger. I serien Flex Basic har vi fleksible skuffeinnlegg med flyttbare skillevegger, blant annet bestikkskuffer, knivinnlegg, krydderinnlegg og folieinnlegg. Innleggene har et rent og enkelt design og kommer i to størrelser for å passe skuffer med ulik dybde.

Smarte uttrekk for god utnyttelse av skap

For å få den samme oversikten i skap som du har i skuffene dine, anbefaler vi å erstatte de tradisjonelle hyllene med løsninger for uttrekk. Den mest åpenbare fordelen med skaputtrekk er at det blir enkelt å se alt som finnes i skapet. Samtidig blir det mer fornøyelig å plassere utstyr og matvarer i skapene når du slipper å stable ting fra innerst til ytterst.

Uttrekk kan monteres i både benkeskap og høyskap, og det gir også langt bedre funksjonalitet til det noe utfordrende hjørneskapet. Se eksempler på løsninger for høyskap her og her og hjørneskapsuttrekk her og her. Flere av løsningene kommer i flere størrelser, og egner seg derfor for ulike skapbredder.

Utnytt kjøkkenets smaleste nisjer

Vi har også løsninger for de smale og lite praktiske nisjene som finnes i mange kjøkken. Våre benkeskapsuttrekk for oppbevaring av stekebrett eller kjøkkenhåndklær krever bare 15 cm skapbredde. De litt bredere uttrekkene for oppbevaring av diverse oljer, krydder og tørrvarer like i nærheten av koketopp passer i skap med bredde på 20 cm eller 30 cm.

Les også: «Praktisk innredning for smale skap».

Løsninger for skittentøy og avfall til gjenvinning

Ta også med deg smarte oppbevaringsløsninger inn på vaskerommet. Med systemer for oppbevaring av skittentøy integrert i benkeskap frigjør du gulvplass og gjør vaskerommet til et triveligere sted. Vi har flere løsninger, for eksempel «Laundry Boy Basket» for montering i 40 cm skap og «Pullboy Soft Laundry» som passer i 60 cm skap.

For papiravfall, tomflasker, skittentøy og annet som på et tidspunkt skal forlate skuffen, er IMA Handy Collector en løsning som både er praktisk og pen å se på. Beholderen rommer mye, og kan enkelt løftes ut og benyttes som bag når det er tid for å flytte på innholdet.

Vil du vite mer om våre oppbevaringsløsninger?

Vi svarer gjerne på spørsmål om produktene våre, og kan hjelpe deg med å finne produkter som gir deg full oversikt og god oppbevaringsplass på kjøkkenet. Kontakt hos her så hører du fra oss i løpet av kort tid.

Produktene våre kan du kjøpe gjennom våre forhandlere, og disse er spredt over store deler av landet. Finn din nærmeste forhandler her.