Ta vare på din kjøkkenvask fra BLANCO

En kjøkkenvask må vedlikeholdes for at den skal holdes fin. I nettbutikken til NIBU finner du rengjøringsprodukter til vaskene fra BLANCO.

BLANCO kjøkkenvasker er produsert for at det daglige vedlikeholdet skal være så enkelt som mulig. Materialer og overflatebehandlinger sørger for den ypperste kvalitet. For at produktene skal opprettholde sin rene og pene overflate i mange år fremover, er det imidlertid viktig å følge våre anbefalinger for renhold.

Se beskrivelse av renhold for de ulike materialene her.

Person som vasker stålvask

Vask og vedlikehold av kjøkkenvasker

Til daglig renhold av din stålvask anbefaler vi at du bruker en myk svamp eller en mikrofiberklut med vanlig såpevann. For å hindre at kalk og annen skitt fester seg til vasken, anbefaler vi også å tørke vasken etter bruk, gjerne med en mikrofiberklut.

For en dypere rens av din stålvask lønner det seg å bruke BLANCO Polish. Produktet gir en skinnende overflate og fjerner små spor av bruk. Middelet hindrer også skitt- og fingermerker, sørger for at vannet «preller» av vasken og at det renner lettere ut av kummen. Ta polish på en våt svamp og poler langsetter stålet, uten å rotere kluten. Skyll deretter godt og tørk av overflødig vann.

Les mer om rengjøringsprodukter for BLANCO kjøkkenvasker her.

Polish kan med fordel benyttes en gang i måneden eller når vasken er ekstra skitten. Har du kalkflekker i vasken, kan disse fjernes med BLANCO Antikalk. Spray på og la virke i fem minutter. Skyll og poler med BLANCO Polish. Unngå å bruke skurepulver, stålull eller Klorin i vasken.

Se video for rengjøring av en kjøkkenvask.

Rengjøring av vask i Silgranit PuraDur

Til daglig renhold holder det å bruke en fuktig mikrofiberklut. Ved vanskelige flekker, benytt den grove siden av en svamp. Her kan du for eksempel bruke Scotch-Brite og varmt såpevann.

Person som vasker porselensvask med svamp

Er vasken skitten og matt, benytt BLANCO Activ for fjerning av kalk, kaffe, te, fruktflekker og lignende. Dryss en pose pulver i vasken og fyll på med varmt vann (minimum 70°C). La middelet virke i minimum to timer eller natten over. Vask og skyll med våt svamp. Benytt eventuelt den grove siden av skrubbesvampen. En oppvaskmaskintablett (uten glansemiddel) gjør også nytten ved ekstra skitten vask.

Disse kjemikaliene kan ødelegge vaskene

Ikke bruk Plumbo, Klorin eller andre sterke kjemikalier ved rengjøring av vasken din. Dette matter ned vaskens materiale og kan gi misfarging som ikke lar seg fjerne. Det er viktig å følge produsentens råd når det gjelder vedlikehold og hvilke produkter som skal benyttes. Da vil du få en vask som ser pen ut i mange år. Feil bruk av rengjøringsmidler eller kjemikalier kan i ytterste konsekvens ødelegge vasken din. Stålvaskene er tilnærmet uslitelige og kjøkkenvasker av annet materiale som behandles riktig har du i mange tiår.

Rengjøring av keramisk porselensvask

For å holde vasken din ren bør den rengjøres hver dag. Dette kan du gjøre ved å bruke en mikrofiberklut og varmt såpevann. Har du en vask uten PuraPlus overflate bruker du BLANCO CeraCare for fjerning av vaskelige flekker samt fett og kalk. CeraCare renser, polerer og bevarer vasken din.

Har du en vask med PuraPlus overflate skal du bruke BLANCO PuraPlus Liquid Set. Kjøkkenvasken vil bli enklere å holde ren, flekker vil ikke feste seg like lett og rengjøringen vil gå lettere. Med de forskjellige midlene renser du overflaten for smuss og kalk, og gjenoppretter den blanke overflaten. Dette gjør at vannet «preller» av overflaten og skitt hindres i å feste seg.

Les mer om NIBU eller kontakt oss for å finne de beste løsningene for ditt kjøkken.