Årets knotter og håndtak – detaljene som løfter kjøkkenet

Det er ingen tvil om at kjøkkenet spiller en viktig rolle i dagliglivet til de fleste. Hele én av tre nordmenn mener at et kjøkken med et åpent og sosialt design bidrar til et bedre og mer harmonisk kjærlighets- og familieliv.

Å skape et kjøkken der man trives handler mye om de store elementene, som å gjøre riktige valg knyttet til våtsonen, hvitevarer, benkeplater og oppbevaring. Likevel skal vi ikke undervurdere hvor mye detaljene har å si for helhetsinntrykket. Derfor fører Nibu blant annet et bredt utvalg knotter og håndtak som setter prikken over i’en for stilen på kjøkkenet.

Fokus på trivsel og hygge på kjøkkenet

I 2020 tilbrakte vi som kjent mer tid hjemme enn noen gang tidligere, og mange brukte dette som en anledning til å pusse opp kjøkkenet. Kjøkkenet er hjemmets hjerte for mange. Der bruker vi mye tid, både på matlaging og sosialt samvær, og vi søker derfor en optimal kombinasjon av funksjonalitet, trivsel og personlig stil.

Også i år ser vi at hygge, trygghet og samvær fremdeles er viktige nøkkelord når nordmenn skal pusse opp sine kjøkken. Rent og minimalistisk skandinavisk design er som alltid en vinner i norske hjem. Nå ser vi også at mange ønsker å hente inn elementer fra naturen, samtidig som de ikke er redde for å leke seg med farger og ulike teksturer.

La detaljene ta kjøkkenet til nye høyder

Enten du skal pusse opp et helt kjøkken eller bare ønsker å gjøre noen enkle oppgraderinger, vil valget av knotter og håndtak ha mye å si for det endelige resultatet. Med rette beslag kan du gjøre stilvalget komplett, eller du kan bruke dem til å bryte opp og skape spennende kontraster. Nye knotter og håndtak kan gi følelsen av et helt nytt kjøkken, og bidrar til å ta helhetsinntrykket av kjøkkenet til nye høyder.

I takt med at nordmenn ønsker å gjøre mer spenstige valg, utvider vi sortimentet vårt slik at vi alltid har noe for enhver smak.

  • Ulike farger og metall  Når det gjelder farger på kjøkkenets detaljer, har valgmulighetene aldri vært flere. Vi har generelt blitt mer vågale, og stadig flere tør å bruke farger også på kjøkkenet. Årets fargetrender spenner bredt, med blant annet ulike toner av blå og grønn, stilrent sort, antikke farger og klassisk messing, kobber og gull.
  • Tekstur og overflater  Ulike teksturer er med på å bryte opp og tilføre interiøret det lille ekstra, og ved å blande teksturer appellerer man til alle sanser og gir kjøkkenet karakter. Velg for eksempel å holde det enkelt med glatte overflater, skape kontraster med riller og riflet metall eller ta i bruk mer originale elementer som flettet lær.
  • Materialer  Et håndtak er ikke bare et håndtak. Vi opplever stor etterspørsel etter knotter og håndtak i ulike materialer. Ved å velge beslag i andre materialer enn det man har på kjøkkenet i dag, kan man oppnå virkelig merkbare endringer. Årets trender gir rom for det meste – fra stein, marmor og metall til lær, kunstlær og tradisjonelt tre.

Utvalgte nyheter i sortiment

  • Marmor håndtak 
  • Rille håndtak
  • Kunstlær, flettet
  • Plater (mix & match) 
  • Grønn og blå
  • Knotter, tekstur 

Her kan du bla og se nyheter og eksisterende sortiment på knotter og håndtak.

 

Nibu leverer det du trenger til kjøkkenet

Hos Nibu finner du det aller meste av det du trenger til kjøkkenet. Vi har et bredt produktsortiment, med noe for de fleste ønsker og behov. For oss kommer kvalitet alltid først, og dette reflekteres gjennom leverandørene vi velger å samarbeide med.

Les mer: «Inspirasjon til kjøkkenoppussingen».

Vi selger ikke produkter direkte til forbruker, men har et omfattende nettverk av forhandlere som tilbyr rask levering av våre produkter. Forhandlerne våre er spredt over hele landet, og du kan søke opp din lokale forhandler her.

Se sortimentet på knotter og håndtak her.

Vi svarer gjerne på spørsmål om produktene våre, så er det noe du lurer på kan du ta kontakt.